SOCAR Petroleum

Extinderea la nivel național, prioritatea SOCAR Petroleum

 

SOCAR România este reprezentanța  companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumită mondial pentru activitatea sa de producţie de petrol şi gaze naturale. Compania Petrolieră de Stat din Azerbaijan investeşte anual miliarde de dolari în infrastructura de transport şi este angrenată în plan european în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale.

 

Din anul 2011 compania s-a implicat în România prin SOCAR Petroleum S.A. şi în crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional. Astfel, compania deţine în prezent o reţea staţii de alimentare in continua crestere în judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bihor si Buzău,  fiind unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa distribuţiei de carburanţi din nord-estul ţării.  Până în prezent compania a creat  în România peste 300 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de aproximativ 50 milioane de euro.

 

Următorul pas este extinderea națională: benzinării am plasate în punctele cheie de trafic, pregătite să răspundă exigențelor consumatorilor români.

 

Planul de dezvoltare națională va include, într-o primă fază, Capitala României dar și principalele municipii reședință de județ din țară.

 

Intenția SOCAR Petroleum este de a fi aproape de toți cei care doresc să-și alimenteze în siguranță autovehicolele și să guste din ospitalitatea tradițională a Azerbaijanului.

 

SOCAR Petroleum practică servicii inovative, dedicate consumatorilor români de carburant: toate stațiile SOCAR Petroleum sunt dotate cu info-chioșc-uri digitale pentru orientarea în trafic a șoferilor, cu wi-fi gratuit. De asemenea, se ocupa cu comercializarea produselor tradiționale din Azerbaijan în cadrul Café Nar-ului, cafeaua la nisip si sucul de rodii, alaturi de un nou produs aparut in benzinariile SOCAR, shaorma.

 

În activitatea sa, societatea a consolidat relaţii de colaborare cu parteneri de renume a căror încredere a fost câştigată atât prin calitatea produselor SOCAR recunoscute internațional,  cât şi prin dedicația personalului de a fi aproape de nevoile clienţilor.

 

Principalul obiect de activitate, şi care a avut în mod constant o pondere de peste 90% din cifra de afaceri, îl reprezintă comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere prin staţiile de distribuţie carburanţi proprii, restul de 10% reprezentându-l servicii de transporturi auto cu 20 autocisterne proprii precum şi venituri din închirierea bunurilor proprii (imobile situate în municipiile Botoşani şi Vatra Dornei).