SOCAR România – Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 (coronavirus)

 

În vederea garantării continuității activității companiei, am aplicat o serie de măsuri suplimentare și am implementat recomandările Minsterului Sănătății pentru gestionarea riscului igienico-sanitar precum și un set de măsuri suplimentare în materie de prevenire și gestiune a urgenței epidemiologice.

Din grijă pentru sănătatea şi siguranţa angajaţilor şi clienţilor, la nivelul benzinăriilor SOCAR din România s-au implementat o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea şi reducerea răspândirii COVID-19.

Având în vedere situația actuală din Romania si de la nivel internațional, cauzată de apariția și răspândirea virusului COVID-19, ne luăm angajamentul de a prioritiza grija pentru oameni și de a aplica responsabil o serie de măsuri de protecție și prevenție.

Setul de măsuri a fost implementat încă de la începutul lunii martie. Printre acestea se numără activarea unui Plan de prevenire şi protecţie privind măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus pentru stațiile de distribuție care vizează atât sănătatea angajaților cât și a clienților SOCAR și ne referim specific la:

 • igienizarea/dezinfectarea suprafeţelor directe de lucru și contact în procesul de servire în magazin /alimentare la pompa și încasare la casa de marcat (POS-urile bancare, tejgheaua, zona gastro, ușile frigiderelor, rafturile din magazin, toaletele, pistoalele pompelor, spațiile complementare) cu soluții hidroalcoolice

 • igienizarea periodică și permanentă a pardoselii din incinte folosind soluții adecvate pe bază de clor

 • acțiuni de dezinfecție cu firme specializate ce opereaza substanțe/proceduri specifice pentru coronavirus

 • suplimentarea de materiale/consumabile specifice (dezinfectați pentru mâini, gel dezinfectant, mănuși și măști pentru protecția colegilor noștri din stații și a clienților

 • recomandarea și marcarea păstrării unei distanţe între clienţi de cel puţin doi metri

 • servirea produselor gastro preponderent în ambalaje de unică folosinţă, TO GO

 • reducerea contactului client-angajat fie prin instalarea unor ecrane de protecție la casele de marcat, fie prin vânzare la ghișeu pe timp de noapte și suspendarea temporară a servirii la pompă pentru a respecta distanțarea, ca masură de prevenire a contaminării cu noul coronavirus

 • am aplicat/respectat și după caz am afișat instrucțiunile specifice benzinăriilor, rezultate din măsurile dispuse de Ordonantele militare în perioada stării de urgență

Pentru siguranța colegilor din stații:

 • Angajații companiei au fost informați despre modul în care se pot proteja împotriva infectării cu COVID 19 și despre cum îi pot proteja și pe cei din jurul lor, dar și pe membrii propriilor familii

 • Au fost achiziționate măști de protecție, mănuși și materiale dezinfectante, care au fost puse la dispoziția tuturor angajaților

 • S-a recomandat păstrarea unei distanțe de siguranță față de clienți pentru a putea desfășura operațiunile și în această situație solicitantă.

 • Monitorizăm zilnic starea de sănătate a angajaților. În cazul în care vor exista suspiciuni de infectare cu COVID 19 pentru vreunul dintre angajați, SOCAR Petroleum va informa  imediat autoritățile la numărul unic de urgență 112 sau la linia TELVERDE (0800 800 358) și va colabora cu acestea pentru a se aplica corespunzator procedurile ce se impun.

Urmărim evoluția situației și schimbările /dispozitiile care apar și este posibil să implementăm noi procese sau modalități de lucru pe măsură ce se vor impune.

În acest moment, toate benzinăriile noastre funcționează după programul obișnuit dar cu măsuri specifice de restrângere procese de producție și servire gastro/shop în scop de prevenire risc epidemiologic.

Considerăm că în acest fel SOCAR acționeza constant pentru a vă proteja pe dumneavoastră clienții noștri cât și pe angajații companiei.

Vă așteptăm să reveniți, ca de obicei, în calitate de client. Avem încredere că putem reuși împreună!

Echipa SOCAR.