SOCAR România

SOCAR este compania petrolieră deținută în totalitate de statul Azerbaidjan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumită la nivel mondial pentru activitățile sale de extracție de petrol și gaze naturale și producția a numeroase sortimente de produse petroliere și petrochimice.

Începând cu anul 2011, SOCAR a intrat pe piața din România prin subsidiara SOCAR Petroleum S.A., urmând să dezvolte o rețea solidă de benzinării la nivel național. Astfel, a devenit unul dintre jucătorii importanți pe piața distribuției de carburanți din România.

În activitatea sa, societatea a consolidat relaţii de colaborare solide cu parteneri de renume, a căror încredere a fost câştigată atât prin calitatea produselor SOCAR recunoscute la nivel internațional, cât şi prin nivelul de dedicare a personalului, care tratează mereu nevoile clienților cu promptitudine și seriozitate.

Spațiile de relaxare din benzinariile SOCAR poartă amprenta tradițională a Azerbaidjanului prin produsele cu specific azer deja celebre: cafeaua la nisip și sucul de rodie, brandul CafeNar. Din oferta noastră fac parte și alte produse alimentare: produse proaspete de patiserie și fast food sau consumabile și accesorii auto. Mai mult, clienții au posibilitatea de a efectua plățile facturilor, reîncărcări GSM, roviniete, taxe de pod etc.

La SOCAR, satisfacția clientului este prioritară, astfel, în toate benzinăriile proprii se comercializează doar carburanți care au fost supuși unor controale riguroase de calitate, în conformitate cu normele europene din domeniu.

În acest moment, SOCAR deține 64 de stații de alimentare în următoarele județe din România: Bucureşti, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Ialomita, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Un domeniu paralel în care activeaza SOCAR Petroleum pe piața din România și din țările învecinate (Ungaria, Bulgaria, Grecia etc.) este cel al importului, recomercializării și distribuției de produse provenite din industria petrochimică.
Dintre aceste produse amintim:
• Metanol
• Uree Granulara
• Polietilena si Polipropilena de diferite tipuri și densități
• Acool Isopropilic (IPA)
• Monoetilenglicol (MEG)

În anul 2020, SOCAR PETROLEUM a devenit prezent și pe piața comerțului cu bitum rutier. Primul pas din acest demers a fost securizarea contractelor de achiziție și logistică, urmând ca în anul 2021, SOCAR să devină unul dintre principalii jucători de pe piata comercializării bitumului rutier.

SOCAR Petroleum a intrat de curând și pe piața distribuției de produse petrochimice secundare, dar nu mai puțin importante, precum IPA și MEG.