Știri

Două miliarde de tone de producție de țitei în Azerbaidjan

Două miliarde de tone de producție de țitei în Azerbaidjan

Una dintre cele mai mari realizări ale industriei petroliere din Azerbaidjan are loc în 1971. Azerbaidjanul extrage un miliard de tone de titei.

Industria noastră petrolieră, care a inregistrat progrese semnificative, în anii de independență servește dezvoltării țării și prosperității poporului nostru. Producția de 2 miliarde de tone de titei în acești ani lasă amprentă pe istoria Azerbaidjanului ca fiind un alt succes al țării.

Ceremonia solemnă pentru sărbătorirea celor două miliarde de tone de producție de titei din Azerbaidjan a avut loc la sediul Centrului Heydar Aliyev. Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, a participat la ceremonie.

Șeful statului a ținut un discurs, menționând că astăzi a fost o zi remarcabilă în viața țării noastre, deoarece 2 miliarde de tone de titei au fost extrase în Azerbaidjan. Președintele a felicitat lucrătorii din domeniul petrolier și pe toți oamenii din Azerbaidjan.

Acesta este un eveniment istoric. Muncitorii din domeniul petrolier din Azerbaidjan au servit tot timpul populația din Azerbaidjan. De-a lungul anilor independenței, Azerbaidjanul a reușit să creeze un mare potențial economic, datorită muncii lor. Profesia de petrolist este foarte respectată și dorită în Azerbaidjan și așa a fost dintotdeauna. Apreciez foarte mult rolul petroliștilor din Azerbaidjan în dezvoltarea generală a Azerbaidjanului, a spus Președintele Republicii Azrebaidjan Ilham Aliyev.

Vorbind despre pagubele provocate economiei și industriei țării, Președintele Azerbaijanului a spus că strategia petrolieră a lui Heydar Aliyev a jucat un rol important în asigurarea dezvoltării țării, reamintind că „Contractul secolului” semnat în anul 1994 a fost un reper care a dat putere republicii și a asigurat investiții în economie.

Semnarea „Contractului secolului” a fost un eveniment istoric. În acel moment, Azerbaidjanul era un tânăr stat independent, care se confrunta cu provocări foarte mari, economia fiind distrusă aproape complet. Într-o astfel de situație, aducerea investițiilor străine în Azerbaidjan a fost un act de mare înțelepciune, iar strategia petrolieră a lui Heydar Aliyev a răspuns acestor provocări. „Contractul secolului” semnat în anul 1994 cu partenerii străini a fost o cale de ieșire pentru noi. Azerbaidjanul a reușit să se facă cunoscut în lume, a declarat președintele Azrebaijanului, Ilham Aliyev.

Citeste mai mult.