Știri

SOCAR Energy Holdings achiziționează rețeaua de stații de alimentare A1 din Austria

SOCAR Energy Holdings achiziționează rețeaua de stații de alimentare A1 din Austria

SOCAR Energy Holdings SA, subsidiară a Companiei de stat petrolieră a Republicii Azerbaidjan (SOCAR) din Elveția, a achiziționat stațiile de distribuție aflate în proprietatea societății A1 și a firmei Pronto Oil, care activează în domeniul comercializării uleiurilor petroliere, prin introducerea pieței de vânzare cu amănuntul a combustibililor din Austria.

Achiziționarea unei rețele renumite de afaceri A1 de pe piața austriacă de lângă Elveția a fost continuarea logică și următorul pas al acestei strategii de expansiune. 82 de stații de distribuție a companiei A1 operează în întreaga țară, care are un rol principal în piața stațiilor de distribuție din Styria austriacă. Compania are 150 de angajați. În plus față de A1, SOCAR a achiziționat și Pronto Oil Mineralölhandels GmbH, care se află în orașul Graz și operează în domeniul comerțului. SOCAR Energy Austria LLC a fost înființată pentru a gestiona rețeaua A1 și Pronto Oil Mineralölhandels GmbH. Angajații rețelei A1 și Pronto Oil Mineralölhandels GmbH vor fi păstrați la locul de muncă și își vor continua activitățile în cadrul SOCAR Energy Austria LLC. Având în vedere că marca A1 este deja binecunoscută pe piața austriacă, SOCAR intenționează să opereze stațiile de benzină achiziționate sub aceeași marcă.

Edgar Bachmann, șeful SOCAR Energy Holdings SA, și-a exprimat satisfacția față de noul proiect: „Achiziționarea rețelei A1 deschide noi orizonturi pentru SOCAR în Austria, creează noi oportunități comerciale și își consolidează poziția în această țară ca o companie energetică lider”.

SOCAR a intrat pe piața elvețiană de petrol cu ​​5 ani în urmă. Astăzi, peste 63% din consumatorii din Elveția recunosc și apreciază înalt marca SOCAR. SOCAR și-a extins baza de distribuție în Elveția și a stabilit relații de parteneriat cu 15 dealeri, precum și se așteaptă ca mai mulți dealeri să se alăture brandului SOCAR anul viitor. Austria, vecină cu Elveția și uimpartasind aceeasi cultura, este o piață strategică pentru SOCAR. Rețeaua A1 este cunoscută ca o marcă de distribuție de înaltă valoare în multe regiuni ale Austriei.